Білорусія шукає альтернативи російським енергоносіям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія шукає альтернативи російським енергоносіям

Енергетика
106
На нараді в Новополоцьку з урядом країни Олександра Лукашенко ознайомили з деякими пропозицій кабміну щодо пошуку альтернативних джерел енергоресурсів для Білорусії.
Як повідомив перший віце-прем'єр Бєларусі Володимир Сємашко, білоруський уряд активно опрацьовує питання співробітництва в енергетичній сфері з такими країнами, як Азербайджан, Іран, Венесуела.
"Тут є реальні зсуви", - сказав він, відзначивши, що для доставки цих ресурсів можуть бути задіяні балтійські порти.
"Зараз розглядається питання про поновлення прокачування нафти на балтійському напрямку. Білоруська сторона вивчає можливість використання балтійських портів для поставки нафти у Новополоцьк і Мозир", - сказав Сємашко.
Він повідомив про можливості перекачування нафти за маршрутом Вентспфлс-Новополоцьк. "Вартість проекту у випадку реалізації може скласти 15-30 мільйонів доларів. Строки реалізації - близько 2,5 роки", - сказав Сємашко.
Крім того, білоруська сторона вважає перспективним використання українських підземних сховищ газу, повідомив перший віце-прем'єр. Він також вважає за доцільне створення у Бєларусі нових і розвиток діючих підземних сховищ газу.
Перший заступник прем'єр-міністра в числі можливих заходів, спрямованих на диверсифікованість використовуваних ресурсів в економіці назвав будівництво електростанцій, що працюють як на вугіллі, так і на водних ресурсах, використання біопалива, використання в малих містах міні-ТЕЦ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас