Секретаріат критикує ініціативу ФДМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат критикує ініціативу ФДМ

Казна та Політика
151
Секретаріат Президента критикує ініціативу Фонду державного майна щодо збереження в державній власності 50%+1 акція найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" та 34,6% Одеського припортового заводу (ОПЗ). Про це заявив керівник Служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Олександр Шлапак
За його словами, для подальшого успішного розвитку даних підприємств важливим є залученя стратегічних інвесторів, зацікавлених у проведенні модернізації та підвищення конкурентноздатності "Укртелекому" та ОПЗ.
Запропонована ж ФДМ схема приватизації даних компаній, при якій у держвласності залишається 50% + 1 акція, а невеликі пакети продаються на біржах, є, на думку Секретаріату, неефективною.
Як повідомлялося, ФДМ ініціює продаж 32,8% "Укртелекому" й 34,6% Одеського припортового заводу на міжнародних фондових біржах.
11 січня Верховна Рада повторно дозволила приватизацію "Укртелекому" та Одеського припортового заводу (ОПЗ). За прийняття законопроекту №2550 "Про внесення змін у деякі закони України" (стара назва "Про перелік об'єктів права державної власності, які підлягають приватизації в 2007 році") із пропозиціями Президента проголосувало 294 депутата при необхідних 226.
Рада дозволила приватизацію "Укртелекому", скасувавши закон "Про особливості приватизації ВАТ "Укртелеком", а також виключила зі списку об'єктів, заборонених до приватизації, Одеський припортовий завод.
28 грудня 2006 Президент Віктор Ющенко застосував право вето до закону, прийнятому 6 грудня, яким Верховна Рада затвердили список підприємств, що підлягають приватизації в 2007 році.
6 грудня Рада в законі про приватизаційний список на 2007 рік дозволила приватизацію "Укртелекому" та ОПЗ.
Крім проданих на пільгових умовах працівникам підприємства 7,14% акцій, інші акції "Укртелекому" (92,86%) знаходяться у власності держави. 100% ОПЗ - у власності держави.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас