Росія переходить до практики формування трирічного бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія переходить до практики формування трирічного бюджету

Казна та Політика
169
Уряд Російської Федерації схвалило зміни в Бюджетний кодекс, що передбачають перехід Росії до практики формування федерального бюджету на три роки.
Дотепер федеральний бюджет, включаючи бюджет на передвиборний 2007 рік, приймався на один рік. Крім того, Кодекс обмежує можливий дефіцит федерального бюджету 2% ВВП і зобов'язує прописувати окремим рядком бюджету витрати на об'єкти капітального будівництва вартістю понад 10 мільярдів рублів. Тепер виправлення в Закон про Бюджетний кодекс надійдуть на затвердження Держдуми РФ. Із прийняттям виправлень у Бюджетний кодекс перший трирічний бюджет Росія прийме на 2008-2010 роки.
Заступник міністра фінансів РФ Тетяна Голікова в цьому зв'язку сказала, що збільшення строку, на який буде прийматися бюджет країни, не позбавляє влади гнучкості при прийнятті рішень про доходи й витрати. "Трирічний бюджет не означає, що ми не маємо можливості його уточнювати", - сказала вона, представляючи виправлення на засіданні уряду.
У свою чергу, Міністр фінансів РФ Олексій Кудрін сказав, що Бюджетний кодекс передбачає створення резерву за рахунок щорічного резервування 5% від загального обсягу витрат федерального бюджету. Резерв може бути витрачений у наступні роки. "В 2007 році ми можемо розписати з 2007 року по 2010-й всі витрати. Але в 2008 році в нас навіть не залишиться невеликого резерву, якщо раптом виникнуть важливі обставини або нові програми, які треба буде закласти в наступному трьохлітку з 2009 по 2011 рік", - пояснив Кудрін.
"У Бюджетний кодекс закладена норма, що на другий і третій рік планованого періоду заставляється резерв на те, щоб коли ми підходимо до наступної трирічки, у нас був зазор для впровадження нових найбільш важливих програм", - додав він.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас