Ціни на нафту ослабнули на Азіатській сесії через збільшення запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ослабнули на Азіатській сесії через збільшення запасів у США

Енергетика
107
Ціни на нафту ослабнули на Азіатській сесії, оскільки інвестори зосередили свою увагу на внутрішніх резервах США.
В Азії Нью-Йоркські основні контракти, ф'ючерси на світлу нафту з постачанням в березні, подешевіли на 15 центів до 55,22 дол. /барель після того, як у середу їхня вартість на закритті в США становила 55,37 дол. /барель. Березневі контракти на сиру нафту Brent North Sea опустилися в ціні на 5 центів до 55,38 дол. за барель.
Дилери кажуть, що збільшення запасів у США натиснуло на ціни, направивши їх у зворотний бік від недавнього підвищення. Так ринок відреагував на плани Дж. Буша збільшити у двічі екстрені запаси нафти до 2027 року.
Дилери говорять, що рівні запасів залишаються високими, тому що попит не зменшився через теплу погоду в США цього року.
За даними Міністерства Енергетики США, запаси дистиляту збільшилися на 700 тисяч барелів до 142,6 млн. барелів за тиждень до 19 січня, а запаси сирої нафти – на 700 тисяч барелів до 322,2 млн барелів. Однак на наступному тижні очікується зниження енергетичних запасів США, тому що за останній тиждень у США температура опустилася й у багатьох регіонах спостерігалися сніжні бури.
Тим часом учасники ринку пильно спостерігають за громадськими хвилюваннями в Нігерії, особливо за дельтою ріки Нігер, де розташована більшість нафтових активів цієї африканської країни. Нігерія, найбільший виробник нафти в Африці, втратила більше півмільйону барелів у день торік через безладдя в регіоні дельти.
За матеріалами:
CSC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас