Через 3 роки в Росії створять умови для "вільного польоту рубля" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 3 роки в Росії створять умови для "вільного польоту рубля"

Казна та Політика
95
Умови для створення "вільного польоту рубля" у РФ можуть бути створені протягом трьох років, повідомив перший заступник голови Центрального Банку Олексій Улюкаєв.
Він нагадав, що введення так званого вільного польоту рубля необхідно для переходу ЦБ до інфляційного таргетування. У цей час ЦБ у своїй грошово-кредитній політиці переслідує дві мети: утримання інфляції та регулювання курсу рубля. У перспективі Банк Росії планує відмовитися від курсового регулювання і перейти до інфляційного таргетирування.
Улюкаєв відзначив, що для вільного польоту рубля необхідно, по-перше, скорочення дисбалансу попиту та пропозиції на валютному ринку (у цей час пропозиція істотно перевершує попит). Досягнення цієї мети, на його думку, можливе протягом трьох років.
Крім того, продовжив Улюкаєв, для переходу до змінного курсу рубля необхідно вибудувати процентну політику ЦБ, а також прийняти низку нормативних актів. За його словами, це також можливо протягом трьох років.
У такий спосіб за три роки ми можемо створити об'єктивні умови для вільного польоту рубля", - резюмував перший заступник голови Банку Росії.
Вільне плавання валютних курсів - система плаваючих курсів, при якій влада не намагається впливати на ринковий попит та пропозицію валюти.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас