Робоча група Київради вважає, що тарифи завишені вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робоча група Київради вважає, що тарифи завишені вдвічі

Казна та Політика
159
Робоча група київської міської ради з вивчення обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вважає обґрунтованим їх підвищення максимум у 1,7 рази замість у 3,4 рази.
Про це журналістам повідомив голова групи, депутат Київрада від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Клюс.
«Наша комісія рекомендує Киівміськадміністрації підняти тарифи для населення не більш ніж у 1,7 рази», - сказав Клюс.
За його словами, група готова надати Київраді звіт про свою роботу на сесії 25 січня.
Клюс також заявив, що група за підсумками своєї роботи підготувала проект рішення Київрада, у якому пропонує скасувати підвищення тарифів із грудня 2006 року у 3,4 рази.
Зокрема, група упевнена, що, крім необґрунтованого підвищення тарифів на холодну воду та водовідвід, необґрунтованої є і квартплата.
За словами члена комісії, депутата Київрада від фракції Блоку Віталія Кличко Володимира Бондаренко, квартплата повинна була підвищитися на 0,2 гривні з 0,54 гривні до 0,74 за кв. м. у середньому по місту.
Депутат також підкреслив, що Київміськадміністрація не зробила окрему калькуляцію на кожну послугу, вартість якої входить у квартплату. За його словами, таких послуг близько 20.
Він також відзначив, що, підвищуючи квартплату, адміністрація повинна була врахувати особливості кожного окремого будинку, а не підвищувати її механічно для всіх.
Бондаренко додав, що кияни переплачують за опалення із введенням підвищених тарифів, а також з обліком того, що середньодобова температура повітря становить +5 градусів. На його думку, кияни повинні вимагати перерахунку оплати за опалення у зв'язку з теплою погодою.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас