Керівництво Росприроднагляду знайшо в Росії товар цінніший за нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво Росприроднагляду знайшо в Росії товар цінніший за нафту

Енергетика
195
Близько половини населення планети до 2025 року буде мати проблеми з водою, а до 2040 року такий товар, як питна вода, переважить за ступенем важливості нафта та природний газ.
Такий прогноз зробив на сесії Економічного та екологічного форуму ОБСЄ у Відні заступник керівника Росприроднагляду Олег Митволь.
"Оскільки в Росії зосереджено біля третини світових запасів прісної води, тому значимість нашої країни, як держави, що маэ величезні природніресурси, буде тільки зростати, - відзначив він. - Однак у той же час буде зростати і відповідальність за те, щоб чиста прісна вода збереглася для наших дітей та онуків".
У цьому зв'язку російський представник звернув увагу на необхідність ефективного і раціонального управляти водними ресурсами, а також торкнувся надзвичайно тривожної ситуації, що склалася на Каспії.
"Головною причиною екологічної напруженості в Каспійське регіоні, - пояснив він, - є триваючі перевезення нафти з Казахстану в Азербайджан однокорпусними танкерами. У більшості європейських країн, що мають відношення до судноплавства, наприклад, в Іспанії, що головує зараз в ОБСЄ, використання таких танкерів строго заборонено і спричиняє кримінальну відповідальність. У той же час кількаразові спроби Росії підняти цю проблему для обговорення на регіональному рівні, зацікавленого відгуку в сусідів не знаходять".
Митволь повідомив, що звернувся до ОБСЄ із проханням підключити експертів, щоб ті розібралися в ситуації й зробили відповідні висновки. "В області екології не може бути подвійних стандартів, як не може бути навколишнього середовища окремо в Росії або в Європи, - підкреслив він. - Навколишнє середовище єдине для всіх жителів планети, і нерозуміння цього може привести до дуже поганих наслідків".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас