Єврокомісія закликає країни ЄС до економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія закликає країни ЄС до економії

Казна та Політика
118
Єврокомісія підтримала Німеччину, Францію та Італію в їхніх довгострокових планах на скорочення дефіциту бюджету й боргів, але закликала ці країни прийняти більш суворі заходи економії на фоні триваючого економічного зросту.
Крім того, Єврокомісія вже розглянула бюджетні плани Словаччини, Словенії, Кіпру, Данії та Голландії. "Всі представлені плани, які ми вивчили, містять середньострокові цілі, - вони відповідають переглянутому Пакту про стабільність і зростання", - сказав комісар з економічної та грошово-кредитної політики Хоакін Альмунія.
Відповідно до пакту, всі члени Євросоюзу не повинні перевищувати дефіцит бюджету в 3% від ВВП. "Але оцінка також показала ризики досягнення бюджетних цілей у Німеччині, Франції, Італії та Словенії", - підкреслив Альмунія. За його словами, ці країни повинні використати своє високе зростання, щоб гарантувати річне скорочення дефіциту принаймні на 0,5%, як того вимагають правила ЄС.
Нагадаємо, народні депутати України теж установили граничний розмір дефіциту Державного бюджету України на 2007 рік - 15 млрд 715 млн грн.; у тому числі граничний розмір дефіциту загального фонду Держбюджету - 14 млрд 412 млн грн.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас