АМКУ: Автовласникам не нав’язуватимуть вінілових утримувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Автовласникам не нав’язуватимуть вінілових утримувачів

Казна та Політика
276
У відповідь на рекомендації Антимонопольного комітету України МВС України скасувало неправомірну вимогу до власників транспортних засобів при отримуванні талону про державний технічний огляд. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Департамент ДАІ службовою телеграмою зобов’язав свої регіональні управління припинити вимагання придбання спеціальних вінілових утримувачів для кріплення талонів. Відтепер автовласники не сплачуватимуть 11,23 грн за утримувач-кишеньку, а тільки 9 грн - за сам річний талон.
За бажанням споживачі зможуть придбати утримувачі в підрозділах державного науково-виробничого підприємства МВС України "Рікас". Для цього в приміщеннях МРЕВ ДАІ буде розміщено стенди з відповідною інформацією.
Як відомо, Комітет рекомендував МВС припинити обов’язкове комплектування талонів вініловими утримувачами, оскільки це не передбачено нормативно-правовими актами. Наразі Департамент ДАІ підготував проект наказу щодо змін до стандарту МВС, яким визначені вимоги до бланків талонів техогляду. Для введення в дію цей документ має опрацювати Держспоживстандарт на відповідність законодавству.
"Доки не прийняті зміни до законодавства, автовласники мають право одержувати талон про технічний огляд транспортних засобів і без придбання утримувача. Зі свого боку, Антимонопольний комітет відслідковуватиме, аби подібні нав’язування не мали місце", - зазначив Голова АМКУ Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас