Держказначейство розблокувало рахунки МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держказначейство розблокувало рахунки МЗС

Казна та Політика
104
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович доручив Державному казначейству розблокувати рахунку Міністерства закордонних справ України. Про це заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк.
За його словами, під час телефонної розмови Янукович погодився з тим, що припинення фінансування міністерства є ненормальним, і доручив урядовим фінансистам розблокувати рахунку.
Тарасюк також висловив надію, що 30 січня 2007 р. Шевченківський суд м. Києва поставить крапку в його суперечці з Кабінетом міністрів.
Нагадаємо, 18 січня джерело в МЗС повідомило, що фінансування Міністерства закордонних справ було перекрито. Держказначейство не визнало правочинність підписів ні міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка, ні його першого заступника Володимира Огризка, на який тимчасово покладене керівництво Міністерством зовнішніх відносин України на час відпустки Тарасюка. Як заявила прес-служба МЗС, міністерство подало в Державне казначейство необхідні для здійснення платежів документи, у тому числі зразки підписів.
Міністерство фінансів від 19 січня 2007 р. зробило заяву, з якої видно, що оплата рахунків МЗС не здійснюється через неналежним чином оформлені зразкіи підписів.
"Уперше за історію Незалежної України через незаконні вказівки з Кабінету міністрів для Міністерства не відкрите бюджетне фінансування на поточний рік. Отже, Україна не має змоги виконувати свої міжнародні зобов'язання, зокрема, платити внески у бюджети міжнародних організацій, відправляти дипломатів на міжнародні переговори, платити за рахунками за обслуговування іноземних делегацій", - заявив тоді Барасюк.
За його словами, всі працівники центрального апарата Міністерства та іноземних дипломатичних установ (кілька тисяч людей) не одержують заробітної плати. "Це є, щонайменше, аморальним, не говорячи вже про порушення їх конституційних прав. Такі дії завдають великої шкоди міжнародному іміджу України", - сказав Тарасюк, відзначивши, що МЗС було змушено звернутися до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Державного казначейства з вимогою відкрити бюджетне фінансування, як це передбачено Бюджетним кодексом і державним бюджетом на 2007 рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас