Бойко: За проектом НПЗ у Бродах стоїть екс-міністр енергетики США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: За проектом НПЗ у Бродах стоїть екс-міністр енергетики США

Енергетика
225
Проект будівництва нового нафтозавода у Бродах (Львівська обл.) підтримує екс-міністр енергетики США Спенсер Абрамс.
Про це повідомив сьогодні журналістам міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, що провів зустріч із Абрамсом у рамках візиту української урядової делегації в США в грудні 2006р.
"Це колишній міністр енергетики Америки, пан Абрамс. Ми коли з ним спілкувалися, я йому запропонував розглянути питання входження в західні вже існуючі заводи, тому що реконструкція заводу варто значно дешевше, ніж будівництво нового "у степу", - сказав Бойко.
Він відзначив, що в Європі ы США з 1972 року не побудовано нових НПЗ, а лише реконструюються діючі. Бойко впевнений, що група "Приват", яка контролює західноукраїнські Дрогобичський і Надворнянський НПЗ, може продати цей бізнес.
Як повідомлялося, у жовтні 2005 р. американські компанії ComOxy й Bortex Enterprises разом з українськими компаніями "Арголід" (Львів) і "СТІК" (Київ) заявили про плани будівництва НПЗ у Бродах потужністю 8 млн т нафти на рік і глибиною переробки понад 90%. Загальна вартість проекту перевищувала 3 млрд дол. Будівельні роботи поки не почалися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас