Рішення проблеми доларизації економіки неможливо без розвиненого внутрішнього ринку капіталу - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення проблеми доларизації економіки неможливо без розвиненого внутрішнього ринку капіталу - експерт

Казна та Політика
291
Рішення проблеми доларизації економіки неможливо без розвиненого внутрішнього ринку капіталу, а також форвардних інструментів. Так вважає заступник голови правління "Укрсоцбанку" Сергій Маноха.
"Доларизація економіки - негативне й небезпечне явище для країни. Однак валютне кредитування одним махом не можна взяти й заборонити, і регулятор це розуміє, - говорить Сергій Маноха, - Адже все питання в тому, що темпи росту банківської системи й гривневої грошової маси не збігаються. Тому недостачу грошей доводиться компенсувати валютою".
За словами заступника голови правління Укрсоцбанку, зниження доларизації економіки неможливо без розвиненого внутрішнього ринку капіталу, а також форвардних інструментів.
"Нацбанк і Державна комісія з регулювання ринків фінансовых послуг повинні допомогти у формуванні цього ринку. Першим кроком повинне стати створення кривої прибутковості держоблігацій, щоб можна було визначити вартість гривневих ресурсів у майбутньому, - уважає Сергій Маноха, - Банки зацікавлені в тім, щоб працювати з національною валютою. У той же час ми хочемо видавати кредити на десять і більше років, а гривні на такий строк ніде не можна залучити. Відсутність форвардної процентної ставки підвищує ризики банку, а виходить, і кредитні ставки. Тому позичальникам вигідніше отримувати кредити у валюті".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас