"Нафтогаз" ще не все повернув RosUkrEnergo? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" ще не все повернув RosUkrEnergo?

Енергетика
113
Швейцарська компанія RosUkrEnergo (RUE) заявляє про те, що НАК «Нафтогаз України» поки не погасив компанії порядку 50 млн. дол. відсотків за непропраченний вчасно поставлений раніше в Україну газ. Про це заявив cпівдиректор компанії, член правління «Газпрому» Костянтин Чуйченко.
Чуйченко, коментуючи погашення наприкінці минулого року «Нафтогазом» понад 300 мільйонів доларів боргу за поставлений RUE газ і нарахування відсотків з цьому боргу, заявив: «Питання щодо відсотків не врегульоване дотепер, мова йде про суму порядку 50 мільйонів доларів».
«Але ми взяли до уваги, що «Нафтогаз» перебував у непростій фінансовій ситуації на момент погашення основного тіла боргу. Тому я хочу висловити вдячність керівництву компанії, що знайшло можливість сплатити борг за рахунок кредитних коштів. Для нас це рішення було дуже своєчасним», - додав він.
Нагадаємо, «Нафтогаз» провів погашення основного боргу перед RosUkrEnergo за поставлений у 1-ом кварталі 2006 р. природний газ, переказавши 1 грудня минулого року на рахунок RosUkrEnergo 306 млн. дол.
Як повідомлялося, НАК «Нафтогаз України» і RosUkrEnergo продовжують консультації щодо врегулювання непередбачених витрат, які були понесені RosUkrEnergo у зв'язку з несвоєчасними розрахунками НАК «Нафтогаз України»; а також строків погашення заборгованості RosUkrEnergo перед НАК «Нафтогаз України» за послуги із транспортування та зберігання природного газу.
Нагадаємо, загальний борг НАК «Нафтогаз України» перед RosUkrEnergo AG станом на 1 травня 2006 р. становив 631 млн. дол. «Нафтогаз України» погасив 200 млн. дол. боргу в червні 2006 р., 111 млн. дол. - у липні-жовтні 2006 р.
Компанія RosUkrEnergo, монополіст з поставок газу в Україну, зареєстрована у швейцарському кантоні Цуг у липні 2004 року зі статутним капіталом 100 тис. франків. Засновниками компанії були Arosgas Holding (49,9%, належить Газпромбанку) і Raiffeisen Investment AG (номінальний власник 49,9% акцій RUE на користь Centragas Holding, бенефициарами якого є українські бізнесмени Дмитро Фірташ (90%) і Іван Фурсін (10%)). 0,2% акцій RUE належить директорам компанії. До початку 2007 року прямими співвласниками RUE стали ВАТ «Газпром» та Centragas Holding AG. В 2005 році виторг від продажу газу RUE склала 4,3 млрд. дол. чистий прибуток - 741 млн.дол.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас