Херсон погрожують відключити від газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсон погрожують відключити від газу

Енергетика
198
Обидві теплоелектроцентралі Херсона можуть відключити від газу вже наступного тижня через низький рівень розрахунків жителів міста за опалення.
Про це заявив голова правління ВАТ «Херсонгаз» Альберт Зангієв на прес-конференції у херсонському міськвиконкомі, повідомили у прес-службі Херсонської обласної державної адміністрації.
«Спочатку 11-го, а потім 16 січня, ми одержали попередження від «Газ України», якими нам доручено припинити постачання газу теплогенеруючим підприємствам Херсона. Нам, природно, цього робити не хочеться, але ми зобов'язані виконати таке доручення. Додам ще, що ми і з економічної точки зору не зацікавлені в простої міських котелень», - заявив Зангієв.
За його словами, у першу чергу відключення торкнеться саме міських котелень Херсона - ВАТ «Херсонська ТЕЦ» і ГКП «Херсонтеплоенерго», рівень розрахунків за послуги, надані ними з початку опалювального сезону, не перевищував 30 відсотків. При цьому він відзначив, що також не найкраща ситуація з розрахунками і у містах обласного значення - Каховка та Нова Каховка.
Зангієв вважає, що газопостачання в великих містах Херсонщини може припинитися вже наступного тижня. «Ми разом із представниками ТЕЦ плануємо зустрітися з керівництвом «Газ України» у вівторок, і, якщо вони підтвердять нам власні рішення, «Херсонгаз» буде зобов'язаний скоритися», - додав Зангієв.
У той же час губернатор Херсона Борис Силенков вважає, що відключення газопостачання в цілому в області не відбудеться, про що він заявив у середу на місцевому телебаченні. За інформацією Силенкова, проблема розрахунків - це проблема винятково Херсона, тому що в цілому рівень оплати за вжитий газ у області досягає майже 75 відсотків.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас