Прокачку нафти через "Дружбу" відновлено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокачку нафти через "Дружбу" відновлено

Енергетика
113
Оператор нафтранспортноъ системи України ВАТ Укртранснафта о 14:02 відновив прокачування нафти західною частиною найбільшого транзитного нафтопроводу Дружба з Росії у Європу, повідомив представник ВАТ Укртранснафта.
За його інформацією, всі недопоставлені обсяги нафти сьогодні, максимум завтра, будуть прокачані додатково в повному обсязі.
Як повідомлялося раніше, 18 січня о 21:29 ВАТ Укртранснафта призупинила прокачування нафти через західну частину найбільшого транзитного нафтопроводу Дружба з Росії у Європу через потужний циклон, що порушив енергопостачання нафтоперегінної станції. Прокачування нафти припинене за маршрутом Броди-держкордон.
Єдина система магістральних нафтопроводів Дружба - найбільший у світі нафтопровід. Побудований у радянські роки для транспортування нафти із Сибіру в країни Східної та Західної Європи.
Загальна довжина - близько 5 200 км. Маршрут нафтопроводу проходить від Альмет”євська через Самару, Брянськ до Мозиря, потім розгалужується на дві ділянки: північний (територіжю Бєларусі, Польщі та Німеччини) і південний (територієї України, Чехії, Словаччині та Угорщині).
Російський відрізок трубопроводу експлуатується компанією Транснафта; словацький - компанією Transpetrol, український - ВАТ Укртранснафта.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас