Чехія шукає додаткові поставки нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія шукає додаткові поставки нафти

Енергетика
142
Чехія продовжує переговори про додаткові поставки нафти через Німеччину для задоволення своїх потреб на випадок повторного припинення поставок російської нафти нафтопроводом "Дружба", заявив заступник прем'єр-міністра Чехії Олександр Вондра журналістам.
"Працюючи на повну потужність, нафтопровід Інгольштадт-Кралупи-Літвінов може задовольнити основну частину потреби республіки у нафті", - приводить його слова чеське агентство новин CTK.
"Це зажадає додаткових капіталовкладень, які, як було визнано в ході сьогоднішньої дискусії, не надмірно високі", сказав Вондра, додавши, що вони виміряються "сотнями мільйонами крон".
Минулого тижня чеський уряд і відомства нафтової галузі республіки почали переговори з німецьким оператором нафтопроводу IKL. Це відбулося незабаром після того, як Росія та Білорусія дійшли згоди із приводу транзитних мит і російська нафта початку надходити через південне відгалуження нафтопроводу "Дружба", що забезпечує Чехію, Словаччину, Угорщину та Німеччину.
У цей час IKL задовольняє близько 35% потреб Чехії в нафті (2,7 млн тонн). а "Дружба" - що залишилися 65% (5,2 млн тонн). Два нафтопроводи зустрічаються на чеській території на центральному нафтовому резервуарі в Нелахозевеце, приблизно в 20 км від Праги.
Минулого тижня міністр промисловості та торгівлі Чехії Мартін Ріман сказав, що його міністерство та представники компанії Mero (оператора чеських ділянок "Дружби" і IKL) почали переговори про підписання контракту на поставку до 10 млн тонн нафти через нафтопровід IKL у випадку виникнення "кризової ситуації".
Для того, щоб задовольнити такі потреби, буде потрібно угода між операторами IKL і двох нафтопроводів, які поставляють нафта в південну Німеччину - трансальпійського нафтопроводу, що бере початок у Трієсті (Італія), і нафтопроводу SPSE (Southern European Pipeline), що починається на південному узбережжі Франції.
Обидва нафтопроводи - TAL і SPSE пов'язані із НПЗ Miro у Карлсруе (Німеччина), і угоди необхідно укласти з усіма трьома сторонами.
Ріман заявив, що переговори можуть зайняти "тижні або місяці".
Акціонерами НПЗ Miro є компанії Shell, ConocoPhillips, Esso й Ruhr Oel.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас