Верховна Рада пропонує змінити Закон про ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада пропонує змінити Закон про ПДВ

Казна та Політика
381
У Верховній Раді України зареєстрований законопроект "Про внесення змін у Закон України "Про податок на додану вартість" N3016. Завданням документа є створення умов для запобігання непорозумінь при адмініструванні податків, стимулювання інвестиційних процесів і поліпшення інвестиційного клімату в Україні, зниження податкового тиску.
Як повідомляється в пояснювальній записці до законопроекту, у законопроекті коректуються податкові правила, пов'язані з визначенням податку на додану вартість. Зокрема, скасовується обов'язковість реєстрації платником податків особі, яка поставляє товари (послуги) на митній території України з використанням глобальної або локальних комп'ютерних мереж.
Крім того, у законопроекті при здійснені операцій фінансового лізингу податок нараховується на вартість об'єкта фінлізингу в момент передачі права власності на об'єкт на залишкову вартість об'єкта. До цього моменту податок нараховується на весь розмір лізингового платежу, крім відсотків (комісій), включених до складу лізингового платежу.
Разом з тим, у документі скасовується вимога щодо застосування звичайної ціни при визначенні бази ПДВ для будь-яких операцій; відновляється правило, відповідно до якого у випадку імпорту товарів база оподатковування визначається за курсом Національного банку України, що діяв на дату подання митної декларації; пропонується нова базова ставка ПДВ у розмірі 15 % з 2008 року.
За переконання ініціаторів законопроекту, прийняття акту дозволить уникнути непорозуміння при адмініструванні податків і збільшити обсяг капітальних інвестицій в економіку України.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас