Бойко: Тарифи на житлокомунпослуги повинні устанавлювати органи виконавчої влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Тарифи на житлокомунпослуги повинні устанавлювати органи виконавчої влади

Енергетика
210
Повноваження за завердженням тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі опалення та гаряче водопостачання, повинні бути передані органам виконавчої влади, вважає міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.
"Потрібно змінити систему установлення тарифів. На наш погляд, необхідно передати прерогативу встановлення тарифів від місцевої влади органам державного управлыння", - сказав глава Мінпаливенерго на прес-конференції в Сімферополі у четвер.
Міністр вважає, що тарифи на опалення та гаряче водопостачання можуть розраховувати і затверджувати територіальні відділення Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ).
Місцевим органам влади, на думку Бойко, важко підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня, з огляду на можливі наслідки таких кроків на чергових виборах.
НКРЕ в цей час установлює, зокрема, роздрібні ціни на природний газ та електроенергію для побутових споживачів, а також тарифи на виробництво теплової енергії атомними, тепловими електростанціями, а також когенераційними установками (теплоелектроцентралями).
НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінові та тарифної політики в цих сферах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас