Пинзеник не поділяє оптимізму Азарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник не поділяє оптимізму Азарова

Казна та Політика
126
Колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник не розділяє оптимізму уряду щодо більших позичок від закордонних інвесторів.
Раніше Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив про намір виділити Україні рекордне запозичення на один мільярд євро.
Застосування цієї позички передбачається в транспорті та енергозбереженні. Його планують видати, за словами представників ЄБРР, урядовим структурам.
Віктор Пинзеник заявив, що не варто перебільшувати роль подібних кредитів, оскільки раніше Україні пропонувалися й більші суми. На його думку, потрібно ретельним чином вивчити розмір відсотків і можливість повернення цих грошей.
Крім того, як вважає Пинзеник, якщо під проектом мається на увазі будівництво Укравтодором платних автобанів, то це комерційний проект і позичка не повинна супроводжуватися державними гарантіями.
Тим часом, директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан підкреслив, що на сьогоднішній день Україна має, у порівнянні із країнами-сусідками, найменший зовнішній борг, хоча в бюджеті на цей рік відчутна тенденція до його нагромадження.
Про готовність до великих інвестицій в українську інфраструктуру ЄБРР попереджав ще торік. У першу чергу це аргументувалося очікуваним ростом ціни російського газу з 95 до 130 доларів за тисячу кубометрів і потребою України в енергозберігаючі технологіях.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас