Азаров радить не вмішуватись у зростання інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров радить не вмішуватись у зростання інфляції

Казна та Політика
163
Інфляційні процеси, що відбуваються на Україні, мають право прогнозувати тільки Міністерство фінансів і Національний банк.
Про це перший віце-прем'єр уряду Микола Азаров заявив на брифінгу під час зустрічі представників кабінету міністрів з керівниками місцевих органів влади.
"Ми виходимо з того, що інфляція не перевищить 7,5%. Ми забезпечимо фінансову та економічну стабільність", - уточнив Азаров.
"Я не розумію тих посадових осіб, які, не маючи повноважень, заявляють про можливе зростання інфляції. Тільки Мінфін і Нацбанк можуть прогнозувати її", - заявив Микола Азаров.
"Я б порадив цим людям прислухатися і не створювати інфляційні очікування своїми заявами. Ми здатні утримати інфляцію на рівні 7,5%, а коли на Банковій намагаються створити паралельний уряд, це неправильно", - сказав Азаров.
Нагадаємо, що президент України Віктор Ющенко прогнозував у 2007 році 12-13%-й темп росту інфляції. Учора, перебуваючи в Донецькій області, президент України заявив, що збільшення податку для фізичних осіб до 15% і високі показники інфляції приведуть до того, що доходи населення скоротяться на 14 %.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас