МВФ не подобається, як Україна "проїдає" бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не подобається, як Україна "проїдає" бюджет

Казна та Політика
228
Міжнародний валютний Фонд вважає, що Україна при затвердженні Державного бюджету на 2007 рік не використала всі можливості для переходу з бюджетної моделі “проїдання” на модель інвестиційного розвитку.
Про це говориться в інформації виконавчого директора МВФ, наданої уряду України, за підсумками обговорення Радою директорів щорічних консультацій за 2006 рік між Україною та МВФ, повідомили в прес-службі Кабміну.
Як відзначили в прес-службі, у МВФ також відзначили, що Україні потрібний більш динамічний прогрес у здійсненні структурних реформ.
Разом із цим, директори фонду позитивно оцінили економічні досягнення 2006 року і проголошені новим урядом принципи переходу до інноваціонно-інвестиційної моделі розвитку економіки.
За інформацією прес-служби, всі директори висловилися за підтримку проголошеної урядом середньострокової бюджетно-податкової стратегії, що передбачає зниження податкового навантаження, підтримка низького рівня державного боргу, збільшення частки інвестиційних витрат, поновлення позитивного сальдо зовнішньоторговельного балансу, стримування інфляції. Також підтримку більшості Рада одержала позиція України про необхідність дуже зваженого і поступового переходу до нового монетарного режиму.
«Як відзначали учасники дискусії, перспективи довгострокового економічного росту в Україні будуть залежати від дієвості програм енергоефективності, диверсифікованості експорту, поліпшення інвестиційного клімату, а також від гнучкості реагування урядових структур на виникаючі ризики», - повідомляє прес-служба.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас