Як умільці ставили банкоматам "клізму" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як умільці ставили банкоматам "клізму"

Фінтех і Картки
1050
В Єлгаві затримано чоловіка і жінку, які добували гроші з банкоматів. При цьому ніяких особливих "хакерских" прийомів вони, схоже, не застосовували. Пристрій, за допомогою якого було витягнуто чимало грошей, вражає своєю оригінальністю.
При словах "злом банкоматів" сьогодні представляється якийсь юний і швидкий хакер з портативним устроєм, який якщо не зламує систему, то принаймні зчитує коди користувачів і потім їх повторює. Отож, нічого такого у 41-річного чоловіка та 37-літньої жінки з Єлгави, зважаючи на все, не було.
Роль "хакерской техніки" грали от такі немудрі "девайси", які містилися на отворі для видачі купюр і затримували їх усередині банкомата, коли нічого не підозрюючи користувач, збирався зняти необхідну йому суму.
Зовні устрій виглядав як отвір для купюр, а в реальності служив глухою кришкою.
Після того як обурений користувач відходив від банкомата (пробувати інший або просто скаржитися банку), зловмисники підходили, знімали кришку, а потім і касу. От і весь секрет фірми.
Вони були затримані працівниками 3-го відділу економічної поліції спільно зі службою безпеки SEB Unibanka. Що цікаво: спосіб, яким вони реалізовували свої "банківські афери", неважко відтворити.
Звідси висновок: усім, хто одержує гроші з банкоматів, перед одержанням варто переконатися, що на апарат не встановлена "клізма".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас