Мінпаливенерго: Вартість нафтопродуктів поповзе донизу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго: Вартість нафтопродуктів поповзе донизу

Енергетика
215
У січні 2007 р. очікується профіцитний баланс нафтопродуктів стосовно балансу січня 2005 р. Очікується, що аналогічним чином сформується лютневий баланс, що остаточно буде складений у третій декаді січня.
Такі дані були наведені сьогодні під час засідання Секретаріату експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти та нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості під головуванням міністра палива та енергетики України Юрія Бойко, повідомляє прес-служба Міністерства палива та енергетики. Під час засідання була розглянута цінова ситуація на ринку нафтопродуктів і ресурсне наповнення ринку в січні-лютому 2007 р.
Розгляд цінової ситуації засвідчив наявність передумов для поступового зниження цін в оптової, а надалі і у роздрібній торгівлі. Головним фактором для таких прогнозів є стрімке падіння цін на європейському ринку. Зокрема, за 12 днів січня ціни на бензин А-95 знизилися на 14,8%, на російське дизпаливо - на 11,1%. На засіданні Секретаріату представники найбільших операторів ринку проінформували, що під впливом ситуації на світовому ринку вони вже провели істотне зниження оптових цін і планують наступне їх коректування з урахуванням динаміки зовнішнього ринку і цін на нафтову сировину.
Проведені розрахунки свідчать, що поточні ціни на автозаправних станціях перебувають у межах розрахункового коридору, що говорить про об'єктивність дійсного рівня роздрібних цін.
Як повідомлялося раніше, нафтопереробні заводи України мають намір збільшити переробку нафти у 2007 р. у порівнянні з 2006 р. на 15% - до 15,4 млн т. Про це повідомили в секретаріаті уряду. НПЗ мають намір закупити 15,4 млн т нафти, що на 14,7% більше, ніж у 2005 р. Очікується зростання виробництва бензину на 25% - до 4,3 млн т, дизпалива - на 19% - до 4,7 млн т, мазуту - на 6,2% - до 3,7 млн т.
Збільшення переробки сировини і випуску продукції пов'язане із планами запуску в 2007 р. після ремонту Одеського НПЗ .
Херсонський НПЗ не планує відновляти роботу в 2007 г.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас