Ющенко: Ціна на російський газ буде рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Ціна на російський газ буде рости

Енергетика
153
Надалі ціна на російський газ для України буде рости, припустив Президент України Віктор Ющенко на зустрічі із представниками всеукраїнських профспілок і профоб'єднань у контексті розмови про встановлення цін на житлово-комунальні тарифи.
Президент відзначив, що три роки тому назад ціна на газ для України була приблизно 62 долара. У той же час ціна на газ, що встановлювалася для комунальної сфери, - приблизно 35 доларів.
Разом з тим у Росії, відзначив Ющенко, ця ціна становила приблизно 40 доларів, "і це було однієї із причин полеміки, що велася між мною і Володимиром Володимировичем (Путіним) у контексті, як можна пояснити, що країна, яка імпортує газ, має соціальну ціну нижче, ніж країна, яка його видобуває".
Глава української держави відзначив, що не буде коментувати ці нюанси, але відзначив, що потім ціна змінилася на 95 доларів.
"І на владу, що це зробила, вішали всіх дохлих собак і котів - що це великий програш. Тепер 135 доларів - великий виграш", - підкреслив він, додавши, "що це ще не вечір. Зрозуміло, що ця ціна буде змінюватися".
Як сказав Ющенко, він не хоче сьогодні аналізувати, що в цьому процесі об'єктивно, що суб'єктивно програно, але "факт сьогодні залишається - ціна 135 доларів".
Говорячи про житлово-комунальні тарифи, Ющенко відзначив, що якщо "ту політику компенсації, що поклали на 2007 рік через роботу НАК Нафтогаз, можна вважати нормальної, то я хочу сказати, що це ненормально".
При цьому Президент відзначив, що необхідно зрозуміти, що НАК Нафтогаз України не є Пенсійним фондом і повинен працювати в реальних умовах, у реальній ціні. "Якщо на ринку з 1 січня 2007 року з'явилося дві ціни на газ (для населення і підприємств), це найпрекрасніша природа для корупції", - сказав Ющенко. На його думку, це не відповідає політиці турботи про людей.
Він відзначив необхідність реформування житлово-комунальної сфери. Президент переконаний, що не можна залишати монополію в цій сфері, оскільки вона ніколи не дозволить оптимізувати ціну.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас