Порушення "Укрзалізниці" коштували країні більше 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушення "Укрзалізниці" коштували країні більше 2 млрд грн

Казна та Політика
272
Головне контрольно-ревізійне управління заявляє про фінансові порушення в роботі Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" на загальну суму понад 2 млрд грн. Про це повідомила журналістам на прес-конференції перший заступник голови ГоловКРУ Наталя Рубан.
Такий висновок ГоловКРУ зробила в результаті проведеної планової ревізії фінансово-господарської діяльності "Укрзалізниці" та її підрозділів за 2005-й та перше півріччя 2006 року.
За словами Рубан, у результаті фінансових порушень на "Укрзалізниці" держбюджет недоодержав понад 165 млн грн. Зокрема, Державна адміністрація залізничного транспорту неправомірно знизила у фінансовій звітності вартість приналежного їй держмайна на суму 792 млн грн. Втрати прибутків підприємств "Укрзалізниці" склали 200 млн грн. Крім того, у результаті ревізії встановлено, що витрати підприємств "Укрзалізниці" завищені на 402 млн грн.
КРУ зафіксувало й інші порушення на загальну суму 494 млн грн. За словами Рубан, незважаючи на те, що "Укрзалізниця" є окремою юридичною особою, її статутні документи не зареєстровані.
Вона повідомила, що компанія необґрунтовано занижувала тарифи на вантажні перевезення для деяких компаній до рівня, нижче собівартості перевезення. Як приклад вона навела компанії: ЗАТ "Інтертранс", НП "Транссервіс", ТОВ "Гефест і К", ТОВ "Укр-ТОК". Крім того, компанія з порушеннями відчужувала нерухомість, що належить державі.
Монополіст залізничних перевезень "Укрзалізниця" об'єднує 6 залізниць.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас