Метрополітен вибирає найкращу з магнітних карт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метрополітен вибирає найкращу з магнітних карт

Фінтех і Картки
291
Комунальне підприємство «Київський метрополітен» оголосило тендер на виготовлення 2,05 млн. магнітних карток для оплати проїзду у метрополітені. Сума тендера 2,4 млн. грн. Строк виготовлення проїзних - лютий-грудень.
Щомісяця метрополітен реалізує 200 тис. проїзних карток. З моменту введення пластикових магнітних карток їх виробництвом займалося підприємство «Схід-електроніка». Однак, як запевняє джерело в Київміськадміністрації, після проведення тендеру, призначеного на 29 січня, виробник карток зміниться. Основними претендентами на замовлення стали «Підприємство Пластик Карта», «Промз”язок», «Спекл» і «Техкард». У компанії «Схід-електроніка» також підтвердили участь у тендері.
«Відповідно до нинішнього законодавства ми зобов'язані провести цей тендер - і для нас абсолютно однаково, хто його виграє. У нас є обов'язкові вимоги, які незалежно від виробника повинні бути задоволені», - завіряє Олександр Юрченко, начальник комерційної служби Київського метрополітену.
У тендерному комітеті міськадміністрації удалося довідатися, що вже до кінця зими чиновники підготують новий дизайн карток. Але, як і колись, на білій основі повинні перебувати логотипи Київського метрополітену, магнітна стрічка та голограма. Ще одна умова: два місяці підряд картки не можуть бути одного кольору. «Все інше - справа фантазії виробника», - запевняють чиновники.
Нагадаємо, у Київському метро для оплати проїзду використаються жетони, контактні місячні проїзні, а також проїзні із предоплаченою кількістю поїздок. Раніше Київська міська держадміністрація заявляла про намір вилучити із продажу місячні проїзні з 2007 року, перевівши оплату проїзду в метро винятково на безконтактні проїзні та жетони. Начальник прес-служби метрополітену Олександр Суботін повідомив, що закупівля безконтактних проїзних із предоплаченою кількістю поїздок поки не планується, оскільки закупівлі 2005 року у кількості 10 тис. штук поки досить.
У 2004 році «Київський метрополітен» завершив установку на станціях турнікетів з терміналами для використання безконтактних проїзних.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас