Ющенко: Закладати в бюджет інфляцію у 7% безвідповідально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Закладати в бюджет інфляцію у 7% безвідповідально

Казна та Політика
165
Закладати у державний бюджет на 2007 р. інфляцію на рівні 7% безвідповідально. Таку заяву зробив сьогодні Президент України Віктор Ющенко на зустрічі із профспілками.
Він відзначив, що навіть найбільш оптимістичні прогнози незалежних експертів передбачають цей показник на рівні 11-12%.
При цьому Президент відзначив, що необхідно звернути увагу на оподатковування доходів громадян, що збільшується з 13% до 15%. "Ми маємо 13-14% мінімізації реальних доходів", - сказав Ющенко, додавши, що відповідно до бюджету, приріст заробітної плати в 2007 р. становить 12,5%, тому "варто вести дискусію на цю тему".
"Я два місяці переконував уряд, щоб страхувати економічний курс, що не потрібно жартувати із цими показниками, а краще розрахувати цей запас, щоб у середині року не говорити про те, що не вистачає коштів для компенсації різниці між плановою і фактичною інфляцією", - відзначив він.
Президент також відзначив, що потрібно було врахувати підвищення комунальних тарифів, оптових і роздрібних цін, додавши, що закладений у бюджет рівень інфляції 7% пояснити складно.
На думку Ющенко, ніяка мета не виправдує розмови про 7-8% інфляції. Він також відзначив, що сподівається на те, що після завершення I кварталу 2007 р. уряд і Верховна Рада відкоригує рівень соціальної забезпеченості населення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас