АМКУ закликає утримуватися від підвищення залізничних тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ закликає утримуватися від підвищення залізничних тарифів

Казна та Політика
107
Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв звернувся до Міністра транспорту та зв’язку Миколи Рудьковського з листом, у якому закликав утриматися від підвищення тарифів як на пасажирські, так і на вантажні перевезення до розроблення Мінтрансзв’язку методики їх формування. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Як зазначив Голова АМКУ, поєднання "Укрзалізницею" функцій суб’єкта господарювання, органу управління та регулювання між учасниками перевезень досі сприяє непрозорості у діяльності залізниць.
Ще наприкінці грудня минулого року Комітет розробив проект постанови Кабінету Міністрів України про утворення комісії та направив цей документ до Уряду після узгодження з Мінекономіки, Мінфіном, Мінюстом та Держпідприємництвом. За створення незалежного регулятора в галузі транспорту, як це і передбачають директиви ЄС і Закон України "Про природні монополії", також висловилося Мінпромполітики, не заперечує й "Укрзалізниця".
"Такі органи регулювання давно функціонують у Європі. Наприклад, у Великобританії, Німеччині, Португалії, Нідерландах та Швеції. Тож на сьогодні принциповим залишається створення незалежного регулятора транспорту в Україні. Розраховуючи на підтримку Уряду в цьому питанні, я щиро сподіваюся, що Міністр транпорту та зв’язку Микола Рудьковський рішуче та з розумінням поставиться до необхідності оперативного впровадження чіткого й прозорого механізму формування залізничних тарифів. Адже від цього виграють усі: споживачі, економіка держави та сама транспортна галузь", - наголосив Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас