"ТВЕЛ" та "Енергоатом" підписали контракт на поставку ядерного палива в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ТВЕЛ" та "Енергоатом" підписали контракт на поставку ядерного палива в Україну

Енергетика
158
ВАТ "ТВЕЛ" і ДП НАЕК "Енергоатом" підписали у Москві контрактні документи про поставку в Україну ядерного палива в 2007 р.
Про це повідомляється в сьогоднішньому спільному прес-релізі російської та української компаній.
Документи були підписані під час робочої зустрічі представників ВАТ "ТВЕЛ" і ДП НАЕК "Енергоатом". Російську делегацію очолив в.о. президента ВАТ "ТВЕЛ" Антон Баденков, українську - президент НАЕК "Енергоатом" Андрій Деркач. Документи регламентують вартість та обсяги поставок ядерного палива на атомні станції України в нинішньому році.
Андрій Деркач підкреслив, що НАЕК "Енергоатом" задоволена роботою з російським виробником і "розглядає ТВЕЛ як основного стратегічного партнера на тривалу перспективу щодо забезпечення АЕС України ядерним паливом".
У свою чергу Баденков відзначив, що "вартість поставок палива в 2007 р. базується на підписаній між ВАТ "ТВЕЛ" і ДП НАЕК "Енергоатом" на початку минулого року "Методиці формування цін на свіже ядерне паливо" для АЕС України, що дозволяє розраховувати вартість відповідно до наявних тенденцій на світовому ринку послуг і матеріалів ядерно-паливного циклу".
На зустрічі також обговорювалися перспективи подальшого співробітництва щодо розвитку кооперації в галузі ядерно-паливного циклу, зокрема, аспекти двосторонньої взаємодії із створенню в Україні у 2008 р. потужностей з виробництва окремих компонентів ядерного палива для українських АЕС.
Співробітництво російської та української компаній почалося у 1996 р., коли ВАТ "ТВЕЛ" було визнано переможцем тендера на поставки ядерного палива для АЕС України. За минулі 10 років співробітництво переросло у стратегічне партнерство на ринку ядерно-паливного циклу, відзначається в прес-релізі. У цей час "ТВЕЛ" поставляє ядерне паливо на всі 15 енергоблоків українських атомних станцій.
ДП НАЕК "Енергоатом" - енергогенеруюча компанія України, що експлуатує всі діючі АЕС країни.
ВАТ "ТВЕЛ" - основне співтовариство корпорації "ТВЕЛ", одного із провідних виробників ядерного палива у світі (17% світового ринку). 100% акцій співтовариства належить державі. До складу корпорації входять великі російські підприємства, що спеціалізуються на видобутку природного урану, виробництві, поставках і науково-технічному супровід ядерного палива на АЕС Росії, країн ближнього та далекого зарубіжжя.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас