ОПЕК повинен врахувати надлишки пропозицій нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК повинен врахувати надлишки пропозицій нафти

Енергетика
98
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), якщо вона хоче стабілізувати ціни на нафту, повинна вирішити ситуацію з надлишковою пропозицією сировини на ринку, що становить до 1 млн барелів на день, заявив у вівторок міністр нафти Нігерії Едмунд Даукору.
На його думку, інвестфонди, що купували нафтові контракти в період торішнього росту цін, тепер продають їх. З початку року ціни впали вже на 14%.
"Усе, що я можу сказати, це те, що на ринку є надлишок пропозиції", - сказав він журналістам.
На думку Даукору, поки рано говорити, чи потрібно ОПЕК йти на нове зниження видобутку, тому що спочатку треба вивчити реакцію ринку на вже зроблене скорочення квот (з 1 лютого, як було раніше оголошене, квота повинна зменшитися на 500 тис. барелів у день).
У вівторок ціна лютневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на торгах в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) упала на 1,3% (67 центів) до $52,32 за барель. Учасники ринку тим самим відреагували на заяви представників ОПЕК про надвиробництво нафти і про те, що рішення про нове зниження квот поки не прийнято.
ОПЕК може провести позачергову зустріч членів картелю, і в цей час проводяться консультації з цього питання, повідомили у понеділок представники Лівії та Алжиру.
У листопаді ОПЕК скоротила видобуток на 1,2 млн барелів на день, з 1 лютого квота повинна знизитися ще на 500 тис. барелів. Планова конференція ОПЕК намічена на 15 березня.
У понеділок у США святкувався День Мартіна Лютера Кінга, основних торгів на біржі не було.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас