Бондар: ФДМУ прикриває недонадходження повідомленнями про перевиконання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бондар: ФДМУ прикриває недонадходження повідомленнями про перевиконання

Казна та Політика
108
Фонд державного майна України (ФДМУ) і в минулому, і цього року декларує перевиконання надходжень від оренди державної власності, прикриваючи цим недонадходження від приватизації.
Про це заявив народний депутат, член фракції "Наша Україна" Олександр Бондар, коментуючи той факт, що ФДМУ за перший робочий тиждень у 2007 р. перерахував у Державний бюджет України 6,14% від затвердженого річного плану надходжень від оренди державного майна, - повідомляє прес-служба "Нашої України".
"Це фактично відповідає ідеології нинішнього керівництва фонду - не продавати майно, а здавати в оренду. Однак надходження від продажу та оренди не можна навіть зрівняти. Хоче цього Валентина Семенюк [голова ФДМУ] чи ні, а в бюджеті визначена чітка сума, що планується одержати від приватизації в 2007 р., - 10 млрд, і орендою держмайна її не компенсуєш".
Народний депутат констатував, що поки ще в напрямку виконання планів з приватизації нічого не зроблене. "Ніяких конкурсів, які могли б дати надходження і хоча б наблизили нас до цифри у 10 млрд, - немає. Крім продажу "Криворіжсталі" у часи Єханурова, нічого в Україні прозоро і відкрито продано не було, а конкретно цей конкурс уряд Єханурова провело без підтримки з боку голови ФДМУ".
Бондар додав, що якщо найближчим часом Фонд держмайна не виставить на продаж жодного великого підприємства, план приватизації на 2007 р. не буде виконаний.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас