Ларинович закликає киян платити за новими тарифами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ларинович закликає киян платити за новими тарифами

Казна та Політика
284
Міністр юстиції Олександр Лавринович заперечує вірогідність наведених у деяких ЗМІ заяв Мін'юсту, що закликає киян не платити за новими комунальними тарифами. З таким спростуванням міністр виступив в ефірі Радіо Свобода.
Зокрема, на питання, чи закликав Мін'юст жителів столиці ігнорувати нові тарифи, як незаконні, Лавринович заявив: «Я хочу сказати, що я відповідаю за ті слова, які я говорив у мікрофон, під запис або у будь-якій іншій формі. На превеликий жаль, я зустрічався не один раз із нашою сучасною українською журналістикою, коли видаються слова людиною, з яким я ніколи не бачився, ніколи не спілкувався, і вона дає пряму мову, начебто вона із мною спілкувалася, а я їй щось відповідав».
За його словами, особисто він ніколи не говорив про те, що нові комунальні тарифи можна не оплачувати. «Те, що я говорив на прохання журналістів досить давно, на початку листопада ще, коли мова йшла про застосування нормативних актів, які не пройшли державну реєстрацію», - підкреслив він.
Більше того, Лавринович закликає киян брати приклад особисто з його, тому що він беззастережно збирається оплачувати комунальні послуги за новими, збільшеним більш ніж у три рази тарифам.
«У цьому випадку можу сказати, що громадяни, які живуть у місті Києві і розуміють, що нічого безкоштовно не буває: ні електроенергія, ні газ, ні вода, ні робота тих людей, які вивозять сміття, які обслуговують інші комунальні послуги, які також повинні одержувати заробітну плату, купувати собі хліб, це не може бути безкоштовним. І звичайно, платити за ці послуги потрібно», - ще раз акцентував міністр.
Разом з тим, Лавринович вважає незаконним спосіб заарештовувати майно людей, що не заплатили за новими тарифах ЖКХ. «Я можу сказати, що такий спосіб - незаконний. Ніхто, звичайно, не має повноважень заарештовувати майно людини», - сказав він.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас