Пинзеник негативно оцінив бюджет-2007 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник негативно оцінив бюджет-2007

Казна та Політика
132
Голова партії "Реформи й порядок" (ПРП), екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник висловив негативну оцінку бюджету на 2007 рік у тому вигляді, у якому він був прийнятий.
Про це він заявив журналістам, відповідаючи на запитання про оцінку діяльності Верховної Ради, що пішла на канікули.
"Нарощування боргу країни, непрозорий розподіл державних коштів, скасування рівних умов ведення бізнесу за рахунок скорочення соціальної складової бюджету - це та політика, що закладена у бюджет 2007 року під оманними вивісками "інвестиційного розвитку", - цитує його прес-служба ПРП.
За словами Пинзеника, економіку повинні розвивати в першу чергу інвестиції, а бюджет повинен бути інструментом забезпечення добробуту громадян, основним джерелом доходів яких є бюджетні витрати.
У той же час, на думку екс-мініста фінансів, позитивними результатами другої сесії парламенту п'ятого скликання є прийняття законів про опозицію і імперативний мандат. "Одним з найважливіших для захисту демократичного розвитку України є юридичне оформлення статусу опозиції і її прав, прийняття закону про опозиції", - підкреслив Пинзеник. При цьому він відзначив, що "такий закон необхідний як для діючої опозиції у складі БЮТ, так і для майбутньої, у першу чергу - Партії регіонів і комуністів".
"Закон про імперативний мандат зобов'язує народних обранців бути політично відповідальними перед своїми виборцями і укріплювати партійну дисципліну", - підкреслив Пинзеник. Він відзначив, що "прийняття даного закону дозволить виправити помилки при складанні партійних списків на останніх місцевих виборах".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас