За пів року уряд позичив 11,2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За пів року уряд позичив 11,2 млрд грн

Казна та Політика
127
У вересні 2006 року, з приходом нового уряду, Міністерство фінансів почало роботу із залучення у державний бюджет коштів на внутрішньому та зовнішньому ринках капіталів. Фактично, протягом другого півріччя було притягнуто у загальний фонд держбюджету 11,2 млрд грн. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник міністра фінансів Андрій Кравець.
"Внутрішні запозичення для фінансування державного бюджету склали 1,6 млрд грн і здійснювалися шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики на відкритих аукціонах" - повідомив Кравець.
За його словами, зовнішні запозичення для фінансування держбюджету склали 9,6 млрд грн і здійснювалися шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики".
Як повідомив кореспондент FINANCE.UA з посиланням на слова заступник міністра, здійснення таких запозичень обумовлене необхідністю замінити частину внутрішніх позик і недопостити кошти від приватизації державного майна.
"Надходження коштів від приватизації державного майна у 2006 році склали лише 0,6 млрд грн при річному плані на рівні 2,1 млрд грн", - відзначив Кравець.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас