РФ має намір пустити свою нафти в обхід Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ має намір пустити свою нафти в обхід Білорусії

Енергетика
138
Росія знайшла шлях ослаблення залежності від транзиту нафти через Бєларусь. Для цього компанія Транснафта має намір розширити Балтійську транспортну систему (БТС).
За словами заступника глави Мінекономрозвитку РФ Андрія Шаронова, пропускна здатність БТС буде збільшена у 1,6 рази. У результаті її потужність зросте до 120 мільйонів тонн нафти на рік. Передбачається, що на розширення системи буде потрібно трохи більше року, пише російська газета Відомості.
Кілька місяців буде відведено для одержання землевідводів та екологічних висновків, а також для узгодження деяких інших формальностей.
БТС була введена в експлуатацію у 2001 році. Споконвічно її пропускна здатність становила 12 мільйонів тонн на рік. Згодом цей показник був збільшений до 76 мільйонів тонн. До системи належать порти Бутінге (Литва), Венспілс (Латвія) і Приморськ (Росія). Через територію Бєларусі не проходить тільки російська гілка.
Як повідомлялося, 1 січня 2007 року Мінськ ввів мита на транзит нафти з Росії в Європу. Москва відмовилася від їх сплати і припинила прокачування вуглеводнів через трубопровід Дружба, що викликало перебої поставок нафти в деяких європейських держав. 10 січня Мінськ оголосив про скасування мит.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас