Польща активізує добудову Одеса-Броди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща активізує добудову Одеса-Броди

Енергетика
105
Ведучий оглядач польського журналу Wprost Ежі-Марек Новаковський вважає, що в результаті недавньої кризи з нафтопроводом Дружба Польща стане більш відкритою для якнайшвидшого налагодження енергетичного співробітництва з Україною та активізуватиме добудування нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцка.
"Думаю, у результаті недавньої кризи з нафтопроводом Дружба Польща стане більш відкритою для якнайшвидшого налагодження енергетичного співробітництва з Україною. Звичайно ж, інвестиції в проект Одеса-Броди-Гданьск, що мають стратегічний вплив не тільки на економіку, але і на політику регіону, неможливі без участі європейських та американських партнерів. І новий склад Конгресу, і уряд США готові брати участь у побудові енергетичної незалежності Європи", - сказав Новаковський.
Він відзначив, що нафтопровід Одеса-Броди-Гданьск є єдиним реальним маршрутом для поставок каспійської нафти в Європу.
"На мій погляд, дотепер він залишавсяув значній мірі міфологічною конструкцією. Про нього говорять довгі роки, але відсутній відрізок так і не добудований. Ми також не забезпечили поставки нафти з Казахстану. Звичайно, є певна небезпека того, що в майбутньому нафтопровід Одеса-Броди перейде під контроль Росії та уже не буде мати нічого спільного з диверсифікованістю поставок енергоносіїв у Європу. Але, незважаючи на це, потрібно все-таки цей трубопровід добудувати і підтримувати Україну, щоб вона не була змушена його продати", - вважає польський експерт.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас