Дніпродзержинськ почав надавати пільги на проїзд по пластикових картах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпродзержинськ почав надавати пільги на проїзд по пластикових картах

Фінтех і Картки
228
Управління соціального захисту населення міської ради Дніпродзержинську (Дніпропетровська обл.) і ЗАТ "Промзв’язок" (Київ) почали реалізацію пілотного проекту "Соціальна карта" - система обліку проїзду пільгових категорій громадян у громадському транспорті міста.
Як повідомила прес-служба ЗАТ, основним завданням проекту є точний облік обсягів пільгових перевезень для одержання міськими транспортними підприємствами компенсацій з державного бюджету.
"На сьогоднішній день більше 63 тис. громадян Дніпродзержинська, що мають право на безплатний проїзд у міському громадському транспорті, отримали в користування безконтактні електронні пластикові карти "Соціальна карта", - повідомляється в прес-релізі ЗАТ " Промзв’язок ".
Облік проїзду пасажирів, що мають такі карти, проводиться кондукторами за допомогою спеціальних переносних терміналів, у яких накопичуються повні та достовірні дані про перевезення пільговиків, відзначено в повідомленні. Інформація з терміналів буде передаватися в загальну базу даних для подальшого узагальнення та обліку.
Підсумки роботи системи буде оцінено за результатами перших чотирьох-п'яти місяців експлуатації, а при подальшому розвитку системи можливо її використання й для обліку пільгових послуг при отриманні безкоштовних ліків і медичних послуг, придбанні товарів, а також сплати послуг у житлово-комунальній сфері, підкреслюється в прес-релізі ЗАТ.
Подібні системи обліку надання соціальних послуг уже використовуються в Росії - Москві, Санкт-Петербурзі та Челябінську.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас