Споживачі ідентифікують карти не по банку, а по системі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживачі ідентифікують карти не по банку, а по системі

Фінтех і Картки
172
Auriemma Consulting Group оприлюднила результати недавнього опитування, згідно з яким можна припустити, що "називаючи кращу або гіршу карту у своєму гаманці, споживачі посилаються на систему - Visa, MasterCard, American Express або Discover - ніж на банківський бренд. Споживачі схильні з більшою готовністю ідентифікувати мережний бренд, навіть з огляду на те, що системи не контролюють функції, ціну або сервіси карт".
Співробітники ACG звернулися до учасників об'єднаного маркетингового дослідження Cardbeat із проханням подумати про те, які карти найкраще відповідають їхнім очікуванням у плані споживчого сервісу, ціни й необхідності. Особлива увага приділялася тому, як саме респонденти думають про карти.
"Ми були здивовані, виявивши, що більша частина опитаних не думає про назву банку у зв'язку з мережним брендом, з огляду на те, що в останні два роки реклама брендів у ЗМІ серед найбільших емітентів ведеться набагато інтенсивніше", - заявила Міган Брамлетт (Megan Bramlette), керуючий редактор Cardbeat.
Приблизно половина споживачів, що відчули різницю в сервісах, пропонованих по їхніх карт, посилаються на карти у відповідність із назвою системи. Біля третини опитаних визначили свою "кращу" карту за назвою емітента, і одна четверта визначила свою "гіршу" карту в такий самий спосіб.
Респонденти найчастіше називають кращу карту за вартістю по її мережному бренду (57%), ніж за назвою банку (24%). Відносно гіршої карти за вартістю 50% назвали мережа, а 22% назвали емітента. З тих, хто вважає, що їхньої карти мають різну цінність, 61% послалися на кращу щодо цього карту по її мережному бренду, і всього 49% насамперед називають мережу, посилаючись на гіршу карту.
"У той час як банки дійсно домоглися успіху у вибудовуванні свідомості бренду, виявилося, споживачі роблять певну довіру платіжним системам - визнає Брамлетт. - У картковій індустрії, що постійно розвивається, системи перебувають у рядах тих гравців, які залишаються незмінними".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас