Кабмін зобов"язаний до лютого звітувати про СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зобов"язаний до лютого звітувати про СОТ

Казна та Політика
88
Верховна Рада поставила за обов'язок Кабінету Міністрів проінформувати її про хід підготовки входження України у Світову організацію торгівлі до 1 лютого.
За прийняття в цілому постанови «Про рекомендації парламентських слухань на тему «Стан підготовки вступу України у Світову організацію торгівлі (СОТ), проблеми та перспективи» проголосувало 311 депутатів при необхідних 226.
Рада схвалила рекомендації парламентських слухань про стан підготовки вступу України у СОТ, що пройшли 1 листопада, і поклала контроль за виконанням постанови на комітет Ради з питань економічної політики.
У постанові утримується вказівка Кабміну у переговірному процесі вважати найвищим пріоритетом національні інтереси України і з метою захисту національних інтересів передбачити для України перехідний період не менш 10 років.
У рекомендаціях відзначається, що членство України у СОТ посприяє інтенсифікації розвитку зовнішньоекономічної діяльності країни, рішенню проблеми застосування торгово-обмежувальних заходів щодо відношення до української продукції, створенню сприятливого середовища для залучення іноземних інвестицій.
Повноправне членство України у СОТ посприяє поліпшенню умов доступу українських виробників і експортерів до основних міжнародних ринків, підвищенню життєвого рівня населення.
Як повідомлялося, Україна розраховувала вступити у СОТ наприкінці 2006-початку 2007 року.
Наприкінці 2006 року Рада прийняла всі закони, необхідні для вступу України у СОТ.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас