Азербайджан не зазнає проблем через припинення імпорту газу з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан не зазнає проблем через припинення імпорту газу з РФ

Енергетика
194
Азербайджан не зазнає проблем у газопостачанні у зв'язку з припиненням імпорту газу з Росії, повідомили в ЗАТ "Азерігаз" (держмонополіст з транспортування газу).
"У цей час газопостачання споживачів здійснюється за рахунок газу, що добуває Державної нафтової компанії Азербайджану, а також резервного газу з підземних газосховищ. У газопостачанні країни немає ніяких проблем й обмежень", - сказав представник "Азерігазу".
За його словами, у зв'язку з припиненням імпорту газу з Росії, знижено обсяги постачання газу теплоелектростанціям (ТЕС). "Електростанції працюють на мазутно-газовому паливі. ТЕС поставляється 11-12 млн кубометрів газу в добу проти 17-18 млн кубометрів газу в добу раніше.
На електростанціях збільшене використання мазуту", - сказав представник компанії, додавши, що "Азерігаз" поставляє споживачам 30 млн кубометрів газу в добу.
Число абонентів ЗАТ "Азерігаз" перевищує 900 тис. Потреби Азербайджану в газі становлять близько 10-12 млрд кубометрів у рік.
Азербайджан з 1 січня відмовився від закупівлі російського газу через цінові питання.
Імпорт газу з Росії в Азербайджан почався наприкінці 2000 року.
Обсяг імпорту газу з Росії в Азербайджан у січні-листопаді 2006 року склав 4 млрд 10,2 млн кубометрів (зниження на 3,5% у порівнянні з показником аналогічного періоду 2005 року).
Поставки газу здійснювалися на основі контракту між Державною нафтовою компанією Азербайджану й ТОВ "Газпром експорт" (раніше - "Газекспорт").
В 2005 році "Газпром експорт" поставляв газ в Азербайджан за ціною 60 дол. за тисячу кубометрів, а з 2006 року - за ціною 110 дол.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас