В США можуть прийняти закон, який заборонить видобуток найти на Алясці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США можуть прийняти закон, який заборонить видобуток найти на Алясці

Енергетика
144
У конгрес США внесений новий законопроект, що забороняє буріння нафтових свердловин на території гігантського заповідника на Алясці.
У минулому ці заходи неодноразово відхилялися конгресменами, однак екологи сподіваються, що цього разу парламент нового скликання, вперше за останні 12 років контрольований демократами, прийме цей закон.
Відповідно до внесеної пропозиції, енергетичним компаніям буде назавжди заборонено працювати в розташованому на північно-східному узбережжі Аляски Національному арктичному заповіднику площею майже в 500 тисяч гектарів.
Як думають експерти, запаси нафти у надрах заповідника можуть перевищувати 10 мільярдів барелів.
За розмаїтістю фауни цей заповідник має, на думку вчених, тільки один аналог у світі - африканський парк Серенгеті. У заповіднику на Алясці живуть білі ведмеді, велика рогата худоба, кариб (канадський північний олень) і мільйони птахів.
У той же час цей регіон у випадку успішного освоєння родовищ може поставляти на ринок до одного мільйона барелів нафти на день.
Президент США Джордж Буш неодноразово висловлював упевненість у тому, що на Алясці можна одночасно і добувати нафту, і зберегти природу в недоторканності.
На його думку, Аляска є стратегічно важливим регіоном, здатним зіграти важливу роль у зниженні залежності країни від імпортних енергоносіїв.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас