Підвищення залізничних тарифів призведе до інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення залізничних тарифів призведе до інфляції

247
Федерація металургів України вкрай стурбована наміром Міністерства транспорту та зв'язку підвищити залізничні тарифи на вантажні перевезення "Укрзалізниці" і акордні ставки на перевалку зовнішньоторговельних вантажів у портах.
Як говориться в оприлюдненій заяві федерації, підвищення тарифів спровокує інфляцію та стане причиною системної кризи економіки України.
"Підвищення вводиться без будь-яких попередніх консультацій і узгоджень з основними споживачами послуг. Основний вантаж з наповнення прибутків "Укрзалізниці" і портів уже в котрий раз припаде на металургів. Залізничні тарифи підвищаться для підприємств галузі на 29%, у той же час акордні ставки за перевалку вантажів у портах виростуть на 30%. Це обумовить додаткові незаплановані витрати підприємств металургійної галузі близько 2,5 млрд грн", - говориться в заяві.
"Відповідно розрахункова рентабельність металургійного виробництва в 2007 р. знизиться до критичної межі 4%. Скоротяться виробництво і обсяги збуту металургійної продукції, що призведе до втрати внутрішнього та зовнішнього ринків. Це, у свою чергу, відіб'ється на валютному балансі країни, значно зменшаться відрахування в бюджети всіх рівнів. Тільки державний бюджет України недоодержить близько 900 млн грн", - відзначають металурги.
"Все це негативно відобразиться на всіх галузях економіки України, стане поштовхом до некерованого росту цін, неможливості виконання роботодавцями соціальних зобов'язань і збереження робочих місць і зрештою призведе до неминучого погіршення добробуту кожного українця", - упевнені у федерації.
"Через глобальні негативні наслідки необґрунтованого підвищення тарифів у цілому для всієї економіки України, Федерація металургів України вимагає від Кабінету Міністрів України:
1. Заборонити будь-яке підвищення тарифів державних монополій до проведення консультацій з повноважними представниками роботодавців.
2. Терміново створити при Кабінеті Міністрів України Національну міжвідомчу комісію з питань регуляції тарифів на транспорті й забезпечити належне представництво в ній організацій роботодавців, зокрема об'єднання роботодавців гірничо-металургійного комплексу України.
3. Негайно розробити механізм постійної індексації граничних цін державних монополістів, зокрема тих, які регулюються Міністерством транспорту та зв'язку України залежно від рівня інфляції, собівартості послуг, рівня цін на енергоносії й інших факторах", - говориться в заяві.
За матеріалами:
УФС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас