Мінфін: Уряд забезпечить низькі ціни на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Уряд забезпечить низькі ціни на газ для населення

Енергетика
198
Уряд забезпечить майже втричі нижчу ціну на природний газ, ніж закупівельна, для підприємств житлово-комунального господарства, які обслуговують населення. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
Як повідомляється у прес-релізі, Мінфіном розроблені заходи щодо впровадження з 1 січня 2007 року механізму компенсації НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі і реалізації імпортованого природного газу на виробництво теплової енергії, що споживається населенням.
У держбюджеті на 2007 рік передбачені відповідний механізм і витрати у сумі 2 млрд 640 млн грн за окремою бюджетною програмою "Компенсація НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу і його реалізації суб'єктам господарювання на виробництво теплової енергії, що споживається населенням".
Такі кроки Уряду спрямовані на зниження вартості тепла та гарячої води, які поставляються населенню. Тому для підприємств житлово-комунального господарства ціна на природний газ залишилася незмінної - 686 грн за 1000 м куб природного газу, що нижче його закупівельної вартості на 245 грн, повідомляє відомство.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас