В 2007 р. пенсіями військовослужбовців займеться Пенсійний фонд України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В 2007 р. пенсіями військовослужбовців займеться Пенсійний фонд України

Казна та Політика
1355
В 2007 році нарахування й виплати пенсій військовослужбовцям, особам керівного й рядового складу будуть проводитися винятково Пенсійним фондом України. Про це FINANCE.UA повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.
Передача зазначених функцій від силових структур Пенсійному фонду України дозволить забезпечити єдині підходи щодо нарахування й перерахунків військових пенсій, повідомляє відомство.
Зазначені заходи, за інформацією прес-служби, також дозволять скоротити строки оформлення документів на виплату пенсій і поліпшити пенсійне обслуговування військових пенсіонерів.
В 2007 році середній розмір військової пенсії, як і в минулому році, буде перевищувати в 3-4 рази розмір трудової пенсії. Так, пенсія прапорщика Міноборони на чверть перевищує пенсію учасника Великої Вітчизняної війни, а пенсія полковника - майже втроє. При цьому військові пенсіонери залишаються більше соціально-захищеними порівняно із цивільними пенсіонерами.
Крім цього, як повідомляє Мінфін, право на одержання пенсії від держави військовослужбовці й особи начальницького й рядового складу одержують уже після 20 років вислуги, що, з урахуванням пільгового обчислення, становить 35-40 років (цивільні пенсіонери на пенсії виходять у віці 55-60 років).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас