Мінск: Крок на зустріч має зробитти Газпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінск: Крок на зустріч має зробитти Газпром

Енергетика
95
Позиція Бєлтрансгазу на переговорах з російським Газпром про поставки газу за останню добу не змінилася.
"Наша позиція із учорашнього дня не змінилася. Переговори з Газпромом тривають на колишніх умовах з білоруської сторони", - сказав представник міністерства енергетики Білорусії.
У Мінську відзначають, що "крок назустріч повинен зробити Газпром", додаючи, що переговори у Москві продовжує генеральний директор Бєлтрансгазу Дмитро Козаков.
Протистояння сторін загострилося після переговорів, що завершилися невдачею, 26 грудня, у ході яких очікувалося підписання газового контракту з Білорусією на 2007 рік разом з рамковою угодою про продаж Газпрому 50% акцій ВАТ Бєлтрансгаз за $2,5 млрд. Раніше сторони погодили оцінку активів Бєлтрансгазу, що буде використовуватися при створенні СП, на рівні $5 млрд.
Газпром наполягає на поставках газу з 2007 року за ціною $105 за 1 тис. куб. м, з яких грішми Білорусії повинна буде оплачувати $75, а частина, що залишилася, буде капіталізуватися в акції Бєлтрансгазу протягом чотирьох років.
Позиція Бєлтрансгазу припускає ціну поставок $75 за 1 тис. куб. м без "довіска" у вигляді оплати за активи ГТС газом. Мінськ наполягає на внесення "Газпромом" грошового внеску у розмірі $2,5 млрд.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас