НКРЕ підвищить тариф "Укренерго" на передачу електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ підвищить тариф "Укренерго" на передачу електроенергії

Енергетика
145
Середньорічний тариф національної енергетичної компанії (НЕК) "Укренерго" на передачу електроенергії по магістральних лініях електропередачі (ЛЕП) з 1 січня 2007 року зросте на 25,4% у порівнянні з діючої - до 12,73 грн. за 1 Мвт-ч.
Члени Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України вирішили рішення тариф на засіданні в четвер, 28 грудня, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".
Тариф "Укренерго" на передачу електроенергії в першому кварталі 2007 року складе 11,27 грн за 1 Мвт-ч, у другому кварталі - 15,05 грн за 1 Мвт-ч, у третьому кварталі - 13,73 грн за 1 Мвт-ч, у четвертому - 11,51 грн за 1 Мвт-ч.
Тариф включає плату за централізоване диспетчерське управління об'єднаною енергосистемою (ОЕС) України.
Востаннє НКРЕ переглядала тариф "Укренерго" у червні 2006 року.
Комісія встановлює середньорічний тариф "Укренерго" з поквартальною розбивкою, виходячи із прогнозних об'ємів транспортування електроенергії, економічно обґрунтованих витрат компанії на обслуговування магістральних ЛЕП і диспетчеризацію енергосистеми.
"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.
НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці й нафтогазовому комплексі, забезпечує здійснення цінової й тарифної політики
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас