"УкрГазЕнерго" призупинив програму переробки нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГазЕнерго" призупинив програму переробки нафти

Енергетика
143
ЗАТ "УкрГазЕнерго" призупинило програму переробки нафти. Про це повідомив голова правління компанії Ігор Воронін.
За його словами, компанія не змогла одержати власну ресурсну базу, як планувала, тому в 2007 р. не буде займатися переробкою нафти. У той же час, розглядається можливість покупки газодобувних компаній.
Воронін відзначив, що працювати на покупній нафті не так вигідно, тому що ціни на неї на відміну від газу вже давно відповідають світовій кон'юнктурі. За даними Вороніна, "УкрГазЕнерго" з жовтня переробила на Кременчуцькому НПЗ 500 тис. т нафти.
"УкрГазЕнерго" почав поставку нафти на Кременчуцький НПЗ для переробки у жовтні в обсязі 153 тис. т. Раніше керівництво компанії заявляло про плани збільшення імпорту нафти в 2007 р. до 3 млн т для виробництва з її нафтопродуктів з наступним продажем в Україні. Не виключали в компанії і будівництво власних АЗС.
"УкрГазЕнерго" - спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і газотрейдера RosUkrEnergo AG (Швейцарія), що із квітня 2006 р. є єдиним імпортером природного газу в Україну. СП продає промисловим споживачам України природний газ, що купує в RosUkrEnergo.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас