Доходи Ірану від продажу нафти можуть скоротитися до нуля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи Ірану від продажу нафти можуть скоротитися до нуля

Енергетика
154
Доходи Ірану від продажу нафти можуть до 2015 р. скоротитися до нуля, вважають аналітики американської Національної академії наук.
У цей час, стверджують вчені, намітилася тенденція до скорочення доходів Ірану від експорту чорного золота - щорічно доходи ісламської республіки від продажу нафти скорочуються на 10-12%.
Щорічний доход Ірану від експорту нафти становить близько 50 млрд дол. Щоденний видобуток нафти в Ірані - близько 3,7 млн барр. на день, що на 300 тис. барр. менше, ніж затверджена ОПЕК квота на видобуток нафти, передає (З) Associated Press.
Нагадаємо, що Іран є другим за величиною після Саудівської Аравії експортером ОПЕК, причому раніше представники Ірану закликали організацію скоротити обсяг видобутку через уповільнення світового економічного росту і збільшення запасів нафти.
"Деякі фактори, включаючи уповільнення світового економічного росту та нарощування нафтових запасів, показують, що ринок має потребу в новому зменшенні видобутку ОПЕК", - сказав представник Ірану в ОПЕК Хоссейн Каземпур Ардебілі.
Цю думку поділяє і міністр нафтової промисловості країни Казім Вазірі-Хамене. На його думку, у випадку подальшого скорочення цін на нафту ОПЕК може скоротити обсяги видобутку. "Якщо ціни знизяться, то така ймовірність є. Зараз це прогнозувати неможливо", - підкреслив міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас