Азербайджан узимку допоможе Грузії з газом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан узимку допоможе Грузії з газом

Енергетика
73
Азербайджан у зимові місяці буде поставляти Грузії близько 1 млн кубометрів газу yf добу, повідомив прем'єр-міністр Азербайджану Артур Расізаде журналістам у понеділок.
"У них (у Грузії) важке положення. Тому ми будемо надавати їм допомогу в енергетичному секторі. Зокрема, будемо поставляти близько 1 млн кубометрів газу на добу", - сказав Расізаде за підсумками зустрічі із прем'єр-міністром Грузії Зурабом Ногаіделі у Баку.
Раніше повідомлялося, що Грузія в 2007 році додатково одержить 800 млн кубометрів природного газу з турецької частки в проекті "Шах-Деніз".
Крім того, країна одержить 250 млн кубометрів газу, які були передбачені раніше підписаним контрактом у рамках проекту "Шах-Деніз".
Потреби Грузії в природному газі на 2007 рік оцінюються в 1,7-1,8 млрд кубометрів.
Глави урядів двох країн також обговорили на зустрічі реалізацію проекту відновлення залізничного сполучення Карс-Ахалкалакі-Баку.
Зокрема, прем'єр-міністр Азербайджану відзначив, що в січні 2007 року очікується підписання відповідної угоди. Будівельні роботи планується почати в травні.
Сторони також домовилися про прокладку нових ліній електропередач між Азербайджаном, Грузією і Туреччиною, участі Азербайджану у будівництві на території Грузії нових електростанцій, взаємному обміні у зимові місяці електроенергією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас