Янукович запропонував РФ разом розробляти газові родовища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович запропонував РФ разом розробляти газові родовища

Енергетика
89
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович запропонував ВАТ Газпрому розглянути можливість спільної участі України та Росії в розробках газових родовищ на території Росії та третіх країн.
Таку пропозиція він зробив у ході спільної зустрічі з енергетичним блоком уряду, представниками ВАТ Газпром, а також компанією РосУкрЕнерго.
Янукович уточнив, що мова може йти про спільну розробку родовищ на територіях країн Каспійське басейну. Прем'єр відзначив, що це питання є стратегічно важливим для України.
"Думаю, що наші інтереси тут з вами можуть бути об'єднані, і це принесе в цілому великий позитив як російській, так і українській стороні", - сказав він, відзначивши при цьому, що метою такого співробітництва є зростання складової газу власного видобутку у структурі балансу газу України.
Крім того, прем'єр також запропонував Газпрому в ході сьогоднішньої зустрічі обговорити питання, пов'язані з можливістю участі російської сторони в проекті будівництва ділянки газопроводу Богородчани-Ужгород".
"Я б хотів, щоб ми найближчим часом знайшли відповідь на це питання", - сказав він.
Прем'єр-міністр додав, що дані пропозиції він має намір озвучити в ході засідання в Києві Міждержавної комісії Ющенко-Путін
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас